Chokladkaka på g.
Har precis satt in en mumsig chokladkaka i ugnen, nu väntar jag bara på att den ska bli klar (a)
Tipsar vekligen alla att testa den,
den är sjukt enkel att göra, det går snabbt och bäst av allt -den är jättegod!
Här får ni receptet (:…
"GUNNELS CHOKLADKAKA"
8-10 bitar:
• 100 g margarin eller smör
• 2 ägg
• 3 dl socker
• 2 dl vetemjöl
• 3 msk kakao
• 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Dela matfettet i mindre bitar. Lägg dem i en skål.
Täck formen med mikrofilm eller plastfolie. Smält matfettet på 1½-2 min.
(Själv brukar jag inte använda mikrofilm eller plastfolie utan bara värma i mikron tills matfettet smält helt.)
2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
3. Blanda samman mjölet, kakaon och vaniljsockret. Rör ner blandningen i äggsmeten.
4. Vänd till sist i matfettet.
5. Häll smeten i en lång, rund glasform, ca 27 cm i diameter.
6. Grädda kakan på full effekt 8-10 min. Vrid formen en gång under tillagningen.
7. Låt kakan svalna. Låt den stå kallt tills den ska serveras.
8. Servera kakan direkt ur formen. Skär den i portionsbitar och sikta ev. florsocker över.
Mjukrörd glass är gott till.
TIPS: Kakan går också bra att baka i ugnen i 175°, 15-20 min.
Tipsar vekligen alla att testa den,
den är sjukt enkel att göra, det går snabbt och bäst av allt -den är jättegod!
Här får ni receptet (:…
"GUNNELS CHOKLADKAKA"
8-10 bitar:
• 100 g margarin eller smör
• 2 ägg
• 3 dl socker
• 2 dl vetemjöl
• 3 msk kakao
• 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Dela matfettet i mindre bitar. Lägg dem i en skål.
Täck formen med mikrofilm eller plastfolie. Smält matfettet på 1½-2 min.
(Själv brukar jag inte använda mikrofilm eller plastfolie utan bara värma i mikron tills matfettet smält helt.)
2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
3. Blanda samman mjölet, kakaon och vaniljsockret. Rör ner blandningen i äggsmeten.
4. Vänd till sist i matfettet.
5. Häll smeten i en lång, rund glasform, ca 27 cm i diameter.
6. Grädda kakan på full effekt 8-10 min. Vrid formen en gång under tillagningen.
7. Låt kakan svalna. Låt den stå kallt tills den ska serveras.
8. Servera kakan direkt ur formen. Skär den i portionsbitar och sikta ev. florsocker över.
Mjukrörd glass är gott till.
TIPS: Kakan går också bra att baka i ugnen i 175°, 15-20 min.
Kommentarer
Trackback